Goud, van valuta tot sieraden.

Goud is al decennia lang een waardevol produkt. In Dubai is er een hotel geopened met een pinautomaat die geen geld uitspuugt, maar gouden klompjes. Tevens werd vroeger goud gebruikt in medicijnen, en zelfs nu word goud nog vervaardigd in eten

Goud als geneesmiddel

In de Middeleeuwen werd goud gezien als een middel ter bevordering van de gezondheid. Zelfs nu nog word goudzand af en toe gebruikt in verschillende alternatieve geneeswijzen. Het is zelfs bewezen dat een goudinjectie de pijn en zwelling verminderd bij bijvoorbeeld Tuberculose. Dit is overigens geen standaard toepassing.

Maar wat is goud nu precies?

Het goud wat veelal gedragen wordt als gouden sieraden is eigenlijk een mengsel van metaal en goud. Goud is een zacht metaal, en daarom geeft de karaat cijfer een informatie over hoeveel metaal in goud aanwezig is. De hoogste zuiverheid van goud is 24 karaat, toch het meest gangbare in Nederland is 22 karaat goud. Hoe meer karaat een goud product heeft des te meer geld kan men hieruit trekken. Met betrekking tot goud is oud niet=oud. Gouden spullen verliezen in verloop van tijd niet aan waarde. Dit is het bijzonder aan het edelmetaal goud. Benut de kans om een Postal Gold retour pakket aan te vragen, en uw oud goud op te sturen.

Bestel uw retour enveloppe, gratis zonder enige verplichtingen

Vul het formulier in