Bij aankoop van goud staven heeft veiligheid en betrouwbaarheid meest prioriteit!

 

Niet alleen bij aankoop ook als men een goud verkoopt is het noodzakelijk van tevoren te informeren over de koper. Betrouwbaarheid en een veilige transactie is een voorwaarde om zijn goud staaf aan een handelaar te geven

Productie methodes van goud

Een goud staaf kan worden gegoten of geslagen. Deze 2 verschillende methoden worden in het volgende beschreven. Goud wordt bij 1062 graad Celsius gesmolten en dan in een mal gegoten die het product zijn uiteindelijke vorm geeft. Goud verkopen in vorm van een staaf is de meest populairst omdat het materiaal van een staaf tot alle producten kan verwerkt worden.

 

Hoe zwaar is een goud staaf?

Goud staven, of ze nu geslagen zijn of gegoten, komen in alle soorten, maten, gewichten en karaten voor De grootste goud staaf ter wereld weegt 250.000 kg oftewel, een kwart ton. Hij is onderdeel van een expositie in de Toi goud mijn in Japan. Hier kan men het aanraken. Het gewone proces is dat na het goud verkoop het edelmetaal tot staven gesmolten wordt en dan doorverkocht aan producenten. De meest bekende goud staaf wordt gebruikt door de bank, dit is de "400 ounce London Good Delivery" staaf. Deze goud staven wegen 12.44 kg.

 

Wat staat er op een echte goudstaaf?

Gouden staven worden normaal gezien gemarkeerd met hun gewicht, karaat en het symbool van de goud producent. Zo'n teken word gemaakt met een pers en is daardoor een perfect bewijs van authenticiteit. Tegenwoordig zijn goud staven een stuk sneller(soms zelfs in een paar grammen) en worden gestopt in een afgesloten en gecertificeerde verpakking. De waarde van de goud staaf hangt erg af van het gewicht en de puurheid(karaat). Klik hier voor meer informatie over 22 karaat goud.

Bestel uw retourpakket, gratis zonder enige verplichtingen

Vul het formulier in